• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Ashton Eaton şi Genzebe Dibaba au fost aleși atleţii anului 2015

Ashton Eaton şi Genzebe Dibaba au fost aleși atleţii anului 2015

There are no translations available.

Sportivii Ashton Eaton (SUA) şi Genzebe Dibaba (Etiopia) au fost aleşi  cei mai buni atleţi ai anului 2015, informează iaaf.org.

Ashton Eaton (27 de ani) a stabilit în 2015 recordul probei de decatlon, cu 9.045 de puncte, şi a cîştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale din China. Pentru titlul de cel mai bun atlet al anului mai erau nominalizaţi jamaicanul Usain Bolt şi americanul Christian Taylor.

Eaton este primul decatlonist ales atletul anului. "Sînt onorat de faptul că sînt considerat «artistul» anului, însă nu i-am învins pe Usain şi pe Christian. Pur şi simplu munca mea a fost diferită. Ei se numără printre cei mai talentaţi performeri ai tuturor timpurilor. Sînt flatat că sînt printre ei", a declarat Eaton.

Genzebe Dibaba, în vîrstă de 24 de ani, a cîştigat medalia de aur în proba de 1.500 de metri la Campionatele Mondiale de la Beijing şi a stabilit recorduri mondiale la 1.500 şi 5.000 de metri. Pentru titlul de cea mai bună atletă a anului mai erau nominalizate olandeza Dafne Schippers şi poloneza Anita Wlodarczyk.

"Sînt onorată să primesc acest premiu din partea IAAF. Este plăcut să fii atleta anului. După ce am fost finalistă şi am ratat acest premiu la limită în urmă cu un an, sînt foarte mîndră să fiu apreciată de fani şi de experţi. Vreau să le aduc un omagiu atletelor Dafne Schippers şi Anita Wlodarczyk, care au fost incredibile tot anul. Poate în 2016 va veni momentul vostru!", a spus Dibaba.