• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Federația Moldovenească de Judo și-a omagiat, în premieră, laureații

Federația Moldovenească de Judo și-a omagiat, în premieră, laureații

There are no translations available.

Cel mai bun sportiv al anului 2015, la categoria seniori, a fost desemnat Valeriu Duminică (81 kg) situat pe locul 42 în clasamentul mondial și 29 în topul olimpic. El are șanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. ”Sper mult că el n-o să rateze obținerea unui bilet olimpic de acreditare”, a declarat pentru agenție unul dintre antrenorii performerului, Mihail Buiuc.

La categoria de vîrstă tineret, titlul de cel mai bun i-a fost acordat lui Nicon Zaboroșciuc, care a cucerit medalia de argint la Campionatul European. Cea mai bună judocană a fost declarată Cristina Budescu, medaliată cu bronz la Europene.

Diplome de excelență au fost oferite sportivilor Denis Vieru, Dorin Goțonoagă, medaliați cu bronz la Europenele de tineret, Gheorghe Blănaru și Ion Mihailov, premianți la turneele internaționale.

”Federația de judo este emblematică. Ea își propune scopuri înalte și le realizează”, a menționat în alocuțiunea rostită la festivitate viceministrul Tineretului și Sportului, Dragoș Hîncu. ”În activitățile desfășurate de Federație persistă în ultimul timp un suflu nou”, a subliniat președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Federația este condusă de Andrei Golban, vicecampion european.