• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Cel mai bun sportiv al anului a fost răsplătit cu 35 mii de euro

Cel mai bun sportiv al anului a fost răsplătit cu 35 mii de euro

There are no translations available.

Cel mai bun sportiv moldovean în 2015, britanicul naturalizat Aaron Cook, desemnat ieri de Asociaţia Presei Sportive din Moldova (APSM), a fost răsplătit de federaţia naţională de profil cu 35 mii de euro, transmite MOLDPRES.

Cecul i-a fost înmînat de preşedintele federaţiei naţionale de taekwondo, Igor Iuzefovici. „Am promis la investirea mea în postul de preşedinte că am să schimb lucrurile în bine şi îmi respect promisiunea”,a declarat oficialul, care-i stabilit în Federaţia Rusă. „Sper mult să obţin aurul la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Cu această ocazie am să învăţ imul Moldovei şi am să-l intonez”, a promis Aaron Cook în faţa ziariştilor, oficialilor  prezenţi la festivitate.

Performerului i-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova anul curent. El a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial, a devenit premiant la două turnee internaţionale de anvergură şi a primit trofeul „Cea mai bună lovitură a anului” din partea federaţiei internaţionale de profil. În ajunul Jocurilor Olimpice de la Londra a intrat în conflict cu federaţia de profil din Anglia, deoarece nu a fost inclus în selecţionata ţării.

Locul doi în top i-a fost acordat canotorului Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la Mondiale. Pe locul trei s-a clasat halterofilul Oleg Sîrghi, campion european. În Top-10 au mai intrat, în ordine; tenismanul Radu Albot, halterofilii Andrei Zbîrnea, Alexandru Dudoglo, luptătorii de stil liber Petru Ianulov, Svetlana Saenco, Alexandru Chirtoacă, rugbistul Vadim Cobîlaş.

Cel mai bun antrenor al anului a fost desemnat Alexandru Chirpicenco (canotaj). Echipa anului a fost numită selecţionata Moldovei la fotbal în sală. Trofeul „Tinere talente” i-a fost oferit campioanei mondiale de junioare la aruncarea greutăţii Alexandra Emilianov.

Un grup de oficiali şi antrenori au primit trofeul „Personalitatea sportivă a anului”. APSM, Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), Fondul Naţional al Sportului, Federaţia Moldovenească de Judo, a oferit premii ziariştilor-veterani, celor mai buni cronicari ai anului. „Ne vom strădui şi pe viitor să-i alegem corect pe cei mai buni, să le apreciem eforturile la justa valoare”,a declarat la festivitate preşedintele APSM, Eduard Ciobanu.

La festivitate au fost prezenţi ministra Tineretului şi Sportului Loretta Handrabura, prim-vicepreşedintele CNOS Nicoale Piatac.