• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse CNOS a marcat un sfert de veac de la fondare

CNOS a marcat un sfert de veac de la fondare

There are no translations available.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a marcat în seara zilei de ieri într-un restaurant de lux din Chișinău 25 de ani de la înființare, relatează MOLDPRES.

”Am avut o prestație bună la toate edițiile Jocurilor Olimpice. La prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku (Azerbaidjan) din anul trecut, de asemenea, am înregistrat evoluții convingătoare. La Festivalul Olimpic al Tineretului de la Tblilisi (Georgia, 2015) am obținut, în premieră, cinci medalii dintre care trei de aur. Alexandra Emilianov a devenit campioană mondială de junioare la aruncarea discului, fapt ce demonstrează că există un schimb talentat de generații. Ne aflăm în prezent în pregătiri către Olimpiada de la Rio de Janeiro, unde sperăm să fim la niveleul așteptărilor”, a declarat în mesajul de salut adresat asistenței președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Victor Zubcu a subliniat importanța unei colaborări eficiente cu CNOS. ”În fața noastră apar multe provocări. Trebuie să facem front comun. Trebuie să revedem multe lucruri. Avem restanțe destule la actul normativ, legislativ. Am să mizez pe o colaborare rațională, încurajînd tînăra generațe. Sper mult că împreună vom fi la niveleul exigențelor” a spus oficialul.

Lui Victor Reneiskii, dublu campion olimpic, Pavel Cebanu, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Atlanta, Vasile Chirtoca, președintele Federației Moldovenești de Box și Nicolae Piatac, primvicepreședinte al CNOS le-a fost înmînat ”Ordinul Olimpic”. Un grup impunător de participanți s-au învrednicit de medalia ”Meritul Olimpic”. Prime, cadouri, diferite distincții  au fost oferite cîștigătorilor Olimpiadei republicane a elevilor, veteranilor, ziariștilor, celor mai active reprezentante ale sexului frumos.