• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Arcadie Munteanu, cel mai bun ziarist sportiv la bowling

Arcadie Munteanu, cel mai bun ziarist sportiv la bowling

There are no translations available.

Reporterul PRO TV Arcadie Munteanu a devenit ieri, campion al Olimpiadei  Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la bowling, relatează MOLDPRES.

El a avut cea mai bună evoluție în preliminariile competiției, adunînd 426 de puncte, a confirmat forma sportivă bună în sferurile de fianlă ale concursului, semifinală,  iar în finală l-a devansat clar pe Andrei Revenco de la Jurnal TV. Locul trei i-a revenit lui Dumitru Plămădeală de la site-ul footballhd.ru.

”M-am făcut un cadou de ziua mea de naștere, care a coincis cu disputarea turneului. Sper să evoluez reușit, conform așteptărilor, și la alte probe din cadrul Olimpiadei la care am avut rezultate bune anul trecut: badminton, tenis…”. A declarat cîștigătorul pentru agenție la finele turneului. ”Olimpiada din anul curent include întreceri la 11 probe. O disciplină – golful – va fi de probă. Sîntem acum  în căutarea unui partener principal,  care ne va ajuta să încheiem cu succes și această ediție a Olimpiadei pînă la 2 iulie, Ziau Internațională a Jurnalistului Sportiv cînd tradițional facem bilanțul”, a spus președintele APSM, Eduard Ciobanu.

Campioni ai edițiilor precedente la bowling  au devenit Dumitru Chitoroagă, Alexandru Botnari, Ion Buga, Efim Ignat.

Recordurile Olimpiadei la bowling îi aprațin reporterului de la Radioul Național, Efim Ignat. Ele au fost  stabilite anul trecut. Recordmanul  a acumulat în preliminarii 433 de puncte, iar în cadrul unei serii a adunat 184 puncte. La ediția curentă n-a participat din motive personale.

Turneul a reunite 21 de participanți și a fost primul primul din cadrul Olimpiadei. Va urma în viitorul apropiat concursul de biliard. În programul competițional mai figurează șahul, tenisul de cîmp, tenisul de masă,  fotbalul, baschetul, badmintonul, natația, tirul, jocul de dame.