• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Federația de lupte libere a stabilit lotul care va pleca la Europene

Federația de lupte libere a stabilit lotul care va pleca la Europene

There are no translations available.

Federația Moldovenească de Lupte a stabilit, astăzi, la Centrul de pregătire a loturilor naționale, în urma meciurilor de baraj disputate în șase categorii de greutate de pretenedenții principali, componența selecționatei care va participa la Campionatul European, transmite MOLDPRES.

În rezultatul unor dispute tensionante derulate vor pleca  la Europene, în ordine, Alexandru Chirtoacă (57 kg), Mihail Eșanu (61 kg), Maxim Perpelița (65 kg), Nicolae Chiriacov (70 kg), Ion Hurmuzachi (86 kg) și Andrei Romanov (120 kg). ”Am organizat acest concurs de selectare, deoarece din rațiuni financiare n-am putut desfășura campionatul național. Cred că a fost o decizie corectă în situația creată”, a declarat pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte, Victor Peicov. ”Sînt fericit că am obținut din nou dreptul să concurez la Campionatul European. Obiectivul meu este să obțin o medalie”, a spus Alexandru Chirtoacă.

În afară de luptătrorii care astăzi au demonstrat că sînt cei mai puternici la Europenele din anul curent  vor mai pleca doi liderii incontestabili la categoriile lor de greutate: Evgheni Nedealco (70 kg) și Nicolae Ceban (97 kg). ”Pe ei mizăm, în primul rînd, la evoluții meritorii la Campionatul European”, a precizat Victor Peicov.

Potrivit lui, alți doi lideri redutabili, Mihail Sava (65 kg, în imagine), medaliat cu bronz la Mondiale, și Petru Ianulov (85 kg), campion mondial universitar, se pregătesc conform unui program special, de turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). ”Scopul principal urmărit anul curent este obținerea biletelor de acreditare la Olimpiadă și evoluți bune la acest turneu”, a mai adaugat liderul luptelor din țară.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care-i dublu campion european, premiant la Mondiale. Campionatul European se va desfășura pe 8-13 martie la Riga (Letonia).