• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Ion Guidea a obținut bronzul la Europenele de la Riga

Ion Guidea a obținut bronzul la Europenele de la Riga

There are no translations available.

Luptătoarea moldoveană naturalizată Svetlana Saenko (75 kg) a ratat ieri obținerea medaliei de bronz la Campionatul European de stil liber, care se desfășoară la Riga (Letonia).Ea s-a clasat pe locul cinci după ce a suferit înfrîngere în meciul disputat cu Vasilisa Marzaliuk din Belarus cu scorul 0-5.

Coechipierul Mihail Eșanu (61 kg) a fost eliminat din concurs în calificări.

Anterior un loc cinci a ocupa Natalia Budu (53 kg). Doina Roșcovanu (48 kg) și Ion Hurmuzachi (86 kg) au cedat în calificări. Alexandru Chirtoacă (57 kg) și Andrei Perpelița (65 kg) au fost învinși în optimile de finală, iar Nicolae Ceban (97 kg) a fost eliminat din competiție în sferturile de finală.

În concurs au mai rămas Nicolae Chiriacov (70 kg) și Andrei Romanov (125 kg).

Doi lideri ai lotului național, Mihail Sava (65 kg), medaliat cu bronz la Mondiale, și Petru Ianulov (85 kg), campion mondial universitar, se pregătesc conform unui program special, pentru turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). ”Scopul principal urmărit anul curent este obținerea biletelor de acreditare la Olimpiadă și evoluții bune la acest turneu”, a declarat pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte, Victor Peicov.

Compatriotul Ion Guidea (61 kg), fost campion național, care apără în prezent culorile sportive ale României, a cucerit medalia de bronz. El a absolvit Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv și se antrenează sub îndrumarea fratelui Anatol Guidea, premiant la Europene și Mondiale, care actualmente pregătește selecționata României.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care-i dublu campion european, premiant la Mondiale. Campionatul European se desfășoară la Riga (Letonia) în perioada 8-13 martie.