• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Sportivul moldovean Valeriu Duminică a repurtat două victorii

Sportivul moldovean Valeriu Duminică a repurtat două victorii

There are no translations available.

Sportivul moldovean Valeriu Duminică (81 kg) a repurtat două victorii la turneul internațional de judo din seria Grand prix, desfășurat la Samsun (Turcia), relatează MOLDPRES.

Faptul ca atare îi permite să fie plasat în continuare în Top-32 mondial cu drept de participare la Jocurile Olimpice din anul curent de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august).

El i-a învins pe Azat Shakirov (Kîrgîzstan), Lorenzo Nacimento (Spania) și i-a cedat în continuare finalistului turneului, Ivaylo Ivanov din Bulgaria.

Coechipierul Nicon Zaboroșciuc, care a concurat în aceași categorie de gfreutate (81 kg), a suferit înfrîngere în primul meci disputat. O evoluție la același nivel au avut Tatiana Osoianu și Cristina Budescu. Ambele au evoluat la categoria de greutate pînă la 48 de kilograme.

Compatriotul Sergiu Toma (81 kg), care reprezintă actualmente Emiratele Arabe Unite, s-a clasat pe locul trei.

Cea mai bună perofrmanță în judoul moldovenesc îi aparține lui Victor Florescu (categoria semigrea), care-i vicecampion mondial (Birmingham, 1997). Victor Bivol și Sergiu Toma sînt medaliați cu bronz la Mondiale.

Pentru a participa laOlimpiadă Valeriu Duminică trebuie să se mențină în Top-32 la toate turneele care se vor desfășura în ajunul ei.