• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Numele lui Ion Ţiriac apare în documentele Panama Papers

Numele lui Ion Ţiriac apare în documentele Panama Papers

There are no translations available.

Numele celui mai bogat om de afaceri din România, Ion Ţiriac, apare în scandalul Panama Papers, cea mai mare scurgere de informaţii din istorie despre banii ascunşi de miliardarii lumii prin intermediul firmelor offshore.

Recent s-a descoperit că Ion Ţiriac şi-ar fi mutat toată averea, care depăşeşte un miliard de euro, într-o fundaţie privată din Panama, prin intermediul casei de avocatură Mossack Fonseca, potrivit informaţiilor publicate miercuri de Rise Project.

Fostul tenismen român face parte din Puma Foundation, o fundaţie privată care "a devenit beneficiarul final al marilor afaceri derulate în România de fostul sportiv" şi în care a devenit membru şi Klaus Mangold, fostul CEO concernului Daimler Chrysler şi un vechi prieten al lui Ţiriac. The Puma Foundation îl avea că preşedinte pe Ion Ţiriac, iar ceilalţi patru membri ai consiliului director sunt Klaus Mangold, Nicolai Mîndrilă, avocatul lui Ţiriac, Rodica Ţiriac, sora tenismanului, precum şi Ion Ion Ţiriac, fiul omului de afaceri.

"În Panama am fost prima oară acum 50 de ani. În momentul în care tenisul a început să ia amploare, mi-a fost recomandat să fac holdinguri în Panama, pentru că din punct de vedere fiscal şi legal sunt mai benefice. Toată lumea vorbeşte despre această Panama. Dar e înţeleasă greşit. Poate fi Berlin, Bucureşti. Dar este legal, dar mai benefic. Din punctul de vedere al dividendelor pe impozite devine foarte interesant", a explicat Ion Ţiriac.

Magnatul român a menţionat că nu are conturi în Panama, ci doar o fundaţie, despre a cărei activitate nu a dorit să dea detalii.