• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Valeriu Duminică va evolua la Olimpiada de la Rio de Janeiro

Valeriu Duminică va evolua la Olimpiada de la Rio de Janeiro

There are no translations available.

Dinamovistul  Valeriu Duminică (83 kg) s-a menținut în clasamentul mondial al celor mai buni 32 de judocani din lume cu drept de participare la Olimpiada de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august), dat publicității luni, relatează MOLDPRES.

Chiar dacă a suferit înfrîngere în primul meci disputat la turneul de la Baku (Azerbaidjan), încheiat recent, el a acumulat două puncte pentru participare și cu un total de 545 puncte adunate timp de doi ani ocupă locul 29 în clasament.

Republica Moldova a fost cu începere din 1996 prezentă în turneele de judo la toate edițiile Jocurilor Olimpice. Valeriu Duminică este angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Cea mai înaltă performanță în judoul autohton a obținut-o Victor Florescu, care este vicecampion mondial. Victor Bivol și Sergiu Toma sînt premianți la Europene și Mondiale. Andrei Golban, actualul președinte al Federației naționale de profil, este vicecampion european. În perioada sovietică, Valentin Guțu a devenit vicecampion european.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro sînt calificați pînă în prezent 15 sportivi moldoveni.