• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Denis Vieru, o primă victorie la etapa Cupei Europei la judo

Denis Vieru, o primă victorie la etapa Cupei Europei la judo

There are no translations available.

Denis Vieru (20 de ani) a cîștigat etapa Cupei Europei la judo (juniori), categoria de greutate pînă la 66 de kilograme, desfășurată la Leibnitz (Austria).

”Acesta-I judocanul pe care mizez mult pe viitor. Are tehnică bună, minte lucidă, este conștiincios la antrenamente. Îi mai lipsește doar puțină forță și dîrzenie, răutate sportivă în sensul bun al cuvîntului,  El, împreună cu alți membri ai lotului național, urmează să înlocuiască generația lui Valeriu Duminică, care ne va reprezenta la ediția din anul curent a Jocurilor Olimpice (Rio de Janeiro, 5-21 august). Mă refer, în special, la Dorin Goțonoagă, Norin Tatarescu, Iurie Mocanu, etc.”, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă antrenorul lotului național Veaceslav Bacal

Norin Tatarescu (73 kg) și Iurie Mocanu (81) au repurtat la Leinbitz cîte două vcitorii și a suferit o înfrîngere. Mihail Doncilă, Ion Mihailov, ambii la categoria de greutate pînă la 60 de kilograme, Ana Budescu (48 kg) și Margarita Musteață (63 kg) au suferit eșec în primele partied disputate, părăsind competiția.

Denis Vieru este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. În 2015 a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de juniori.