• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Kremlinul salută decizia CIO de a permite "sportivilor curaţi" să participe la Olimpiada de la Rio

Kremlinul salută decizia CIO de a permite "sportivilor curaţi" să participe la Olimpiada de la Rio

There are no translations available.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis, duminică, faptul că Rusia nu va primi o interdicţie generală de participare la Olimpiada de la Rio şi va lăsa federaţiile internaţionale să decidă, iar oficialii de la Kremlin au salutat decizia în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, oficialii federaţiilor naţionale vor decide soarta sportivilor ruşi în ceea ce priveşte participarea acestora la Olimpiadă. Mai mult, în cazul în care federaţiile vor decide să permită participarea Rusiei, atleţii ruşi care doresc să participe la Rio de Janeiro vor trebui să îndeplinească criterii stricte stabilite CIO.

"În mod cert, salutăm decizia care premite aşa numiţilor "sportivi curaţi" să ia parte la Jocurile Olimpice, avînd în vedere decizia CIO de a lăsa la latitudinea federaţiilor internaţionale participarea Rusiei la Rio. Suntem de părere că este o decizie pozitivă", a declarat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Suspendarea dictată împotriva sportivilor ruşi vine ca urmare a unei investigaţii demarate după declaraţiile făcute de Grigory Rodchenkov, directorul laboratorului antidoping care s-a ocupat de testarea sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci (2014). Acesta a mărturisit că, personal, a dezvoltat un cocktail de trei substanţe interzise care, mai apoi, a fost oferit atleţilor.