• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Impresiile olimpicului Alexei Sancov

Impresiile olimpicului Alexei Sancov

There are no translations available.

Înotătorul moldovean Alexei Sancov (16 ani), originar din Tiraspol, a declarat ieri pentru site-ul sports.md că a rămas impresionat de condițiile de concurs oferite la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia).
”Ne acomodăm încetul cu încetul la diferența de fus orar. Condițiile de concurs sînt excelente. Piscina este enormă, spațioasă. Apa este foarte curată, ”ușoară”. Sincer vorbind, am rămas profund impresionat de ceea ce am văzut. Visul meu este să obțin un autograf de la celebrul înotător american Michael Phelps, deținătorul celor mai multe medalii olimpice ”, a declarat tînărul performer.
Michael Phelps (31 de ani) a obținut 22 de medalii olimpice (18 de aur, 2 de argint și 2 de bronz), fiind cu acest distincții cel mai titrat performer în istoria Olimpiadelor.
Alexei Sancov este cel mai tînăr membru al delegației sportive moldovenești. Pe 17 octombrie curent va împlini 17 ani. El are în palmares următoarele performanțe: argint la Campionatul European de juniori (200 metri, stil liber), trei medalii de aur și una de argint la Festivalul European al Tineretului. Potrivit experților, participarea sa va fi un succes dacă se va califica în faza următoare a concursului de natație.
La Olimpiadă s-a calificat și o înotătoare, Tatiana Chișca din Bălți.Lotul molodovea este compus de 23 de sportivi. Prima în concurs se va încadra astăzi, 5 august, arcașa Alexandra Mîrca.