• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Doi judocani moldoveni vor participa în campionatul României

Doi judocani moldoveni vor participa în campionatul României

There are no translations available.

Judocanii moldoveni Denis Vieru (66 kg) și Dorin Goțonoagă (81 kg) au plecat astăzi în România pentru a participa la campionatul acestei țări, rezervat sportivilor în vîrstă de pînă la 23 de ani, relatează MOLDPRES.

”Noi sîntem legitimați la Clubul Sportiv Politehnica Iași. Am avut evoluții bune în componența lui la recentul campionat național printre echipe, ocupînd locul doi în clasamentul general. În finală am cedat cu un scor la limită (2-3). Sper să am un comportament pe măsura așteptărilor și la acest turneu, care se va desfășura la sfîrșitul săptămînii la Miercurea-Ciuc. Avem o echipă bună”, a declarat în ajunul deplasării pentru agenție Denis Vieru, proaspăt campion european de tineret (Under-23), titlu obținut la Tel Aviv (Israel).

Dorin Goțonoagă are în palmares medalia de bronz obținută în 2015 la Campionatul European Under-21, desfășurat la Oberwart (Austria).

Cea mai înaltă performanță în judoul moldovenesc îi aparține lui Victor Florescu, care este vicecampion mondial. Premianți la Europene și Mondiale au devenit Victor Bivol și Sergiu Toma. Federația de profil este condusă actualmente de Andrei Golban, vicecampion european.