• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Ruslan Soltanici și Svetlana Petrenco au devenit campioni naționali la șah rapid

Ruslan Soltanici și Svetlana Petrenco au devenit campioni naționali la șah rapid

There are no translations available.

Ruslan Soltanici și Svetlana Petrenco au obținut titlurile de campioni naționali la șah rapid.

Ruslan Soltanici a intrat în posesia titlului după ce a acumulat 8 puncte din 9 posibile. ”Am avut o comportare modestă la campionatul național de șah clasic. Am intrat cu greu într-o bună formă sportivă. A lăsat de dorit și condiția mea fizică. Mi-am revenit și mi-am luat revanșa la turneul de șah rapid”, a declarat astăzi pentru agenție învingătorul.

Pe locul doi s-a clasat Andrei Macovei care a acumulat 7 puncte. Locul trei i-a revenit lui Nichita Morozov (6 puncte), campion național en-titre anul curent la șah clasic. Turneul a reunit 28 de participanți.

Maestra internațională Svetlana Petrenco a adunat 8,5 puncte. Pe locul doi s-a situat Valeria Mocanu (7,5 puncte). Poziția a treia a podiumului de premiere i-a revenit Feliciei Ojog cu un total de 6 puncte.

Svetlana Petrenco a devenit campioană și la celelalte două ediții de șah rapid. Ea a obținut în urmă cu patru zile pentru a noua oară titlul de campioană națională la șah clasic. Maestrul internațional Ruslan Soltanici s-a învrednicit în premieră de titlul de campion național la șah rapid. La edițiile precedente campioni au devenit marele maestru Dumitru Svetușchin și maestrul internațional Serghei Bargan.