• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Federația de judo se va adresa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Federația de judo se va adresa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

There are no translations available.

Federația națională de judo va adresa anul viitor un demers Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanee (Elveția), a declarat  președintele ei, Veaceslav Manolachi.

Este vorba despre cazul membrilor lotului național de judo, care au decis să reprezinte pe viitor Emiratele Arabe Unite pe arena internațională:Sergiu Toma,Victor Scvorțov, Ion Remarenco, Vadim Bocan, Valeriu Chișcă și Nicolae Marchitan.Ei au plecat din țară la puțin  timp după încheierea Jocurilor Olimpice de la Londra.

”Am solicitat oficial de două ori recompensa pentru faptul că ei au fost legitimați la federația din această țară: tatami, kimonouri, cantonamente. Pînă în prezent nu am primit nici un răspuns. În asemenea caz vom fi obligați să ne adresăm la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a ni se face dreptate. Doar statul, federația a cheltuit o sumă impunătoare de bani pentru pregătirea lor”, a declarat oficialul.

Sergiu Toma este cel mai titrat sportiv dintre cei plecați. El este premiant al Campionatelor Europene de cadeți, Universiadei Mondiale, Campionatelor Europene și Mondiale.