• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Didier Dinart şi Thorir Hergeirsson, desemnaţi antrenorii anului 2016 în handbal

Didier Dinart şi Thorir Hergeirsson, desemnaţi antrenorii anului 2016 în handbal

There are no translations available.

Didier Dinart şi Thorir Hergeirsson au fost desemnaţi, miercuri, antrenorii anului 2016 în handbal, la masculin şi feminin, de către Federaţia Internaţională de Handbal (IHF), anunţă site-ul ihf.info.

După ce un grup de experţi IHF şi antrenorii echipelor naţionale au desemnat cinci antrenori, la masculin şi feminin, pe care îi consideră cei mai buni din lume, fanii şi mass-media din întreaga lume au avut ocazia să voteze. Votul a durat mai bine de două săptămîni. La final, Didier Dinart şi Thorir Hergeirsson au fost desemnaţi cîştigători.

În cazul lui Thorir Hergeirsson este a cincea distincţie de acest gen pe care o primeşte. Dinart, antrenorul anului în handbalul masculin, i-a depăşit pe Veselin Vujovic, cu 31.35% dintre voturi în ancheta fanilor. Din partea mass-media, francezul a obţinut 22.58% dintre voturi. În afara lui Dinart, Vujovic şi Christian Berge, Dagur Sigurdsson şi Gudmundur Gudmundsson au mai fost nominalizaţi la titlul de antrenorul anului la masculin.

La handbal feminin, Thorir Hergeirsson l-a depăşit pe francezul Olivier Krumbholz în ancheta experţilor şi a fanilor, în timp ce mass-media a fost de partea lui Krumbholz. Kim Rasmussen (fostul antrenor de la CSM Bucureşti şi actualul tehnician al echipei naţionale a Ungariei), Henk Groner şi Evgeniy Trefilov au mai fost nominalizaţi la titlul de antrenorul anului.