• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Ion Buga a cîștigat primul turneu din cadrul Olimpiadei APSM

Ion Buga a cîștigat primul turneu din cadrul Olimpiadei APSM

There are no translations available.

Ion Buga, atașat de presă la Federația Moldovenească de Fotbal, a cîștigat ieri, la sala Ice Bowling din capitală, primul turneu din cadrul Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM)- bowling-ul.

”Am avut un start slab în preliminarii, 66 de puncte într-o serie, pentru că nu am reușit să fac cîteva antrenamente în ajun, dar pe parcurs mi-am întrat, cum se spune, în mînă, am plusat, practic, cu fiecare aruncare și am cîștigat nesperat într-un fel”, a declarat cîștigătorul la finele turneului. În meciul final el l-a învins cu scorul 109-107 pe învingătorul ediției precedente, Alexandru Botnari de la TV 7.

Locul trei i-a revenit surprinzător lui Arcadie Munteanu de la PRO TV, care a fixat recordul unei serii în această ediție (146 puncte), dar s-a  calificat în etapa a doua a competiției cu cel mai modest indice (295 de puncte). Primul la acest capitol a fost Alexei Rudenco de la Infomarket, care a totalizat 361 puncte, repetînd astfel performanță stabilită anul trecut de Alexandru Botnari.  Punctajul ce le-a permis celorlați concurenți promovarea în sferturile de finală ale turneului a fost următorul: 356 puncte - Alexandru Botnari, 352 puncte - Marcel Toma (VIP magazin), 339 puncte - Dumitru Plămădeală (Sport-curier), 330 - Ion Buga, 330 puncte - Ivan Goncearuc (ziarist independent), 305 puncte - Serghei Busuioc, șef de catedră la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

”Ar fi bine ca pe viitor să fie anunțat programul integral al Olimpiadei, pentru a evita posibilele coincidențe cu activitățile de serviciu și cele personale și pentru a ne pregăti mai bine”,a declarat Marcel Toma. Această doleanță a fost exprimată de mai mulți participanți.

Turneul a reunit un număr-record de participanți - 21. Printre ei a figurat și o reprezentantă a sexului frumos, Alina Bivol (site-ul sportexpres.md).

Primul cîștigător al turneelor de bowling  este Andrei Revenco de la Jurnal TV. Recordul de puncte într-o serie - 153  a fost stabilit anul trecut și îi aparține lui Vladimir Panuș de la Publika TV. În programul competițional al Olimpiadei mai figurează 13 probe. Ea se desfășoară a 14-ea oară.

Vezi imagini în galerie