• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Luka Modric, jucătorul anului la The Best FIFA Awards.

Luka Modric, jucătorul anului la The Best FIFA Awards.

There are no translations available.

Luni seară, 24 septembrie, a avut loc The Best FIFA Awards, premiile care răsplătesc cele mai bune performanţe din lumea fotbalului. Cel mai aşteptat trofeu al serii a fost acela oferit celui mai bun jucător de fotbal din sezonul precedent.

Premiul "The Best" i-a fost înmânat croatului Luka Modric. Acesta a fost ales între ale două nume importante din fotbalul mondial: Cristiano Ronaldo şi Mo Salah. "Este o onoare pentru mine şi un sentiment minunat să fiu aici cu acest trofeu în mâini. Vreau să îi felicit pe Salah şi pe Cristiano pentru sezonul bun pe care l-au făcut. Acest trofeu nu este numai al meu, este al tuturor colegilor mei de la Real Madrid şi de la echipa naţională a Croaţiei, dar este şi trofeul antrenorilor mei", au fost cuvintele lui Modric după ce a primit premiul de cel mai bun jucător al sezonului trecut.

Premiul pentru cea mai bună jucătoare a lumii l-a primit sportiva din Brazilia, Marta. "Nu am cuvinte, este un moment incredibil. Vreau să îi mulţumesc lui Dumnezeu, care mi-a oferit sănătate şi colegelor de la club şi de la echipa naţională", a declarat Marta, printre lacrimi.

Michael Ballack şi Ronaldinho au anunţat cel mai bun 11 din 2018: David de Gea (Manchester United) - Dani Alves (Paris Saint-Germain), Raphael Varane (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) - Luka Modric (Real Madrid), N'Golo Kante (Chelsea) - Eden Hazard (Chelsea), Lionel Messi (Barcelona), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus).

Premiul Fair Play - Germanul Lennart Thy a lipsit de la meciul dintre Venlo şi Eindhoven pentru a dona celule stem, cu scopul de a a ajuta un bolnav de leucemie.

Fanii anului - Suporterii peruvieni care au însoţit echipa naţională la Cupa Mondială, după o pauză de 36 de ani, au fost premiaţi de FIFA. Puteţi citi mai jos povestea celor care au făcut deplasarea în Rusia. Unii şi-au pierdut locurile de muncă, alţii şi-au vândut maşinile, dar cu toţii au fost uniţi de pasiunea pentru echipa naţională.

Portarul anului - Ajuns în această vară la Real Madrid, după ce a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia, belgianul Thibaut Courtois a fost numit cel mai bun portar al sezonului precedent.

Antrenorul anului - Omul care a cucerit Cupa Mondială cu naţionala Franţei, Didier Deschamps, a fost desemnat antrenorul anului în fotbalul mondial. Premiul a fost acordat de un alt francez, Arsene Wenger. "Rolul selecţionerului este unul foarte important, dar jucătorii merită toate aplauzele. Vreau să mulţumesc întreg staff-ului tehnic. Mulţumesc tuturor", a spus selecţionerul Franţei, după ce a primit trofeul.

Premiul Puskas - Reuşita lui Mo Salah din meciul cu Everton a primit premiul pentru cel mai frumos gol din sezonul precedent. E posibil să fie un premiu primit de egiptean în compensaţie, având în vedere că Modric şi Cristiano Ronaldo sunt cotaţi cu şanse mai mari la trofeul cel mare.

Antrenorul anului în fotbalul feminin - Omul care conduce Olympique Lyon, Reynald Pedros, a fost numit cel mai bun tehnician al sezonului trecut din fotbalul feminin.