• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse HC Vaslui a cîștigat turneul de handbal ”Cupa primarului”

HC Vaslui a cîștigat turneul de handbal ”Cupa primarului”

There are no translations available.

HC Vaslui (România) a cîștigat ieri turneul internațional de handbal masculin ”Cupa primarului”, care s-a desfășurat la complexul de sporturi Alexia din capitală.

În ultimul meci disputat handbaliștii români au învins cu scorul 37-29 formația Olimpus-85 USEFS Chișinău. Superioritatea oaspeților a fost evidentă pa toată durata întînirii. Cu cinci minute pînă la fluierul final ei conduceau cu o diferență de 11 goluri și staff-ul tehnic a introdus în teren mai mulți jucători tineri. ”Diferența de măiestrie, experiență competițională, viteză de joc, execuții tehnice dintre cel două competitoare a fost vizibilă. HC Vaslui a devenit pe merit cîștigătoarea turneului”, a declarat pentru Agenție Anatol Pîtov, unul dintre veteranii handbalului moldovenesc, care a urmărit turneul timp de trei zile.

HC Vaslui este în prezent unul dintre liderii campionatului României, s-a calificat în semifinala Cupei țării.La turneul de la Chișinău a învins în toate cele patru meciuri disputate.

Pe locul doi s-a clasat HC Malbork (Polonia). Locul trei a revenit echipei Olimpus-85 USEFS, Pe treapta a patra a topului s-a clasat formația Șahtior Donețk (Ucraina), iar pe ultima - Sportul Studențesc Chișinău. ”A fost un turneu util din toate punctele de vedere”, a declarat organizatorul principal al competiției, Anatol Pervanciuc, președintele clubului Olimpus-85 USEFS. ”Ne-am convins că trebuie să plusăm la capitolul condiție fizică, omogenizarea compartimentelor echipei”, a declarat Nicolae Gumeniuc, antrenorul echipei Olimpus-85 USEFS.

Turneul s-a desfășurat a cincea oară. Tribunele au fost pline la toate partidele desfășurate. Printre spectatori au fost prezenți și Nistor Grozavu, viceprimarul municipiului Chișinău, Dragoș Hîncu, viceministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Piatac, prim-vicepreședinte al Comitetului Național Olimpic.