• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Bronzul lui Serghei Cechir a fost determinat de 26 de grame

Bronzul lui Serghei Cechir a fost determinat de 26 de grame

There are no translations available.

Halterofilul moldovean Serghei Cechir (69 kg) a devenit ieri medaliat cu bronz la Campionatul European de la Tel Aviv, grație faptului că a fost cu 26 grame mai ușor decît Feliks Khalibekov (Federația Rusă).

Ambii au fixat în cea mai reușită încercare la proba smuls 143 kilograme, iar la stilul aruncat - 172 kg, însumînd 315 kg. În consecință, conform regulamentului internațional, cîștigător în asemenea caz este desemnat sportivul cu greutatea corporală mai ușoară. Feliks Khalibekov a cîntărit în ajunul concursului 68,86 kg, iar Serghei Cechir - 68,60 kg.

În afară de medalia de bronz cucerită în suma celor două exerciții, el a mai primit încă două distincții de bronz pentru rezultatele înregistrate la smuls și aruncat.

Anterior de o medalie de argint la stilul aruncat s-a învrednicit Oleg Sîrghi (56 kg), campion european în 2011 și 2013.

Astăzi urmează să intre în concurs încă doi halterofili moldoveni, Artiom Pipa și Dumitru Captari la categoria de greutate pînă la 77 kilograme.

Liderul lotului național este dinamovistul Anatol Cîrîcu, campion european și medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, care va concura la categoria de greutate pînă la 94 de kilograme.