• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Speranțele noastre la Europenele de judo

Speranțele noastre la Europenele de judo

There are no translations available.

Tatiana Osoianu (48 kg), Igor Soroca (73 kg) și Valeriu Duminică (81 kg) vor reprezenta Moldova la Campionatul European de judo din anul curent.

”Va fi extraordinar dacă cineva va obține o medalie, avînd în vedere concurența acerbă care va domni în fiecare categorie de greutate, în medie cîte cel puțin 40 de sportivi. În proporție de 99 la sută vom miza în actualul ciclu olimpic pe acești doi sportivi, Igor Soroca și Valeriu Duminică. Doar ei corespund într-o măsură mai mică sau mai mare, exigențelor judoului internațional”, a declarat Veaceslav Bacal,  responsabil de lotul masculin.

”Mi-aș fi dorit măcar 3-4 participări la turnee internaționale în ajunul Europenelor. Așa procedează toți experții din lumea judoului. Cu regret, nu am beneficiat de această posibilitate. Oricum, plecăm să ne batem pentru un loc onorobil, ce ne-ar permite să privim cu optimism în viitor”, a declarat Mihail Vdovicenco, antrenorul Tatianei Osoianu, medaliată cu bronz la Europenele de tineret.

Valeriu Duminică a devenit recent medaliat cu bronz la turneul internațional din seria Grand prix de la Samsun (Turcia). Igor Soroca are în palmares cîteva victorii impresionate în fața unor judocani redutabili din lume.

Cea mai bună performanță pe arena internațională a obținut-o Victor Florescu, care-i vicecampion momdial la categoria semigrea.

Campionatul European se va desfăşura pe 24 -27 aprilie la Montpellier (Franța).