• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Ziua sportivului a fost marcată la stadionul ”Dinamo”

Ziua sportivului a fost marcată la stadionul ”Dinamo”

There are no translations available.

În debutul festivității pe pista arenei au mărșăluit în acordurile fanfarei Ministerului Afacerilor Interne reprezentanții tuturor școlilor sportive specializate. O coloană aparte a fost formată din cei mai buni performeri ai țării pe moment: Victor Ciobanu, Serghei Cechir, Natalia Prișcepa, Stepan Dimitrov, Andrei Perpelița, Natalia Budu, Oleg Sîrghi,premianți ai Campionatelor Europene la lupte libere, haltere, greco-romane, taekwondo, versiunea olimpică.

La manifestare au fost prezenți și mulți veterani ai sportului moldovenesc: Nicolae Oriol, Vasile Scurtu, Petru Marta, Boris Sava, Aurel Plămădeală, Procopie Grosu. ”Astăzi este sărbătoarea noastră, a tuturor sportivilor. Cu această ocazie este obligatoriu să ne amintim și despre cei care au pus baza performanțelor sportului moldovenesc, veteranii”, a subliniat în mesajul de salut adresat celor prezenți Octavian Bodișteanu, ministrul Tineretului și Sportului.

Sărbătoarea a continuat cu exerciții demonstrative la diferite discipline sportive: box, gimnastică, lupte libere și greco-romane, judo, curse de atletism și ciclism.

Ziua sportivul este marcată anual în luna mai, conform Hotărîrii Guvernului nr.243 din anul 1996.