• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Octavian Bodișteanu lansează proiecte

Octavian Bodișteanu lansează proiecte

There are no translations available.

Octavian Bodișteanu, ministrul Tineretului şi Sportului (MTS) a prezentat ieri cîteva proiecte de dezvoltare a infrastructurii sportive în cadrul întrevederii avută cu Tong Mingtao, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Moldova.

Oficialul chinez s-a arătat interesat de potenţialele proiecte, confirmîndu-şi sprijinul pentru promovarea acestora în rîndurile investitorilor din țara sa.

În debutul întrunirii Octavian Bodișteanu a mulţumit părţii chineze pentru asistenţa acordată Republicii Moldova. El a subliniat că China este o ţară cu o experienţă bogată în domeniul sportului, inclusiv medicina sportivă, reprezintă o sursă valoroasă pentru Republica Moldova în vederea preluării performanțelor înregistrate.

Ambasadorul a declarat că este o onoare pentru partea chineză să discute posibilitatea dezvoltării cooperării bilaterale dintre ţara sa şi Republica Moldova în domeniile tineretului şi sportului, mai ales ținînd cont și de  cooperarea fructuoasă de care se bucură cele două ţări, referitoare la  implementarea mai multe proiecte în domeniul siguranţei circulaţiei rutiere, medicinii, dar şi dezvoltării tehnologiilor informaţionale în instituţiile de învăţămînt.

În final ambele părţi şi-au confirmat interesul faţă de prelungirea unei colaborări reciproc avantajoase în domeniile prioritare identificate.