• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Ex-președintele APSM Vladimir Colesnicenco a împlinit 65 de ani

Ex-președintele APSM Vladimir Colesnicenco a împlinit 65 de ani

There are no translations available.

Președintele Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) timp de 8 ani - pînă-n vara curentă - Vladimir Colesnicenco a marcat pe 24 august,  în stilul discret ce-l caracterizează, dar și foarte elegant, 65 de ani de la ziua de naștere.

În acești ani de șefie pe baze obștești și-a creat, în primul rînd, imaginea uni manager exemplar, care a dirijat cu pricepere toate manifestările desfășurate sub egida APSM: concursurile tradiționale de creație, Olimpiada la diferite genuri de sport, desemnarea celor mai bun sportivi din țară, etc. A fost întruchiparea perfectă a amabilității la toate jubileele cronicarilor, acordîndu-le atenție maximă. Fiind un democrat convins și-a creat un respect profund printre ziariști sportivi, chiar dacă unii i-au dezaprobat tacit atitudinea fermă luată în multe cazuri. A manevrat cu abilitate în multe situații critice,create de cei care,  trebuiau să-l ajute, dar de fapt  i-au creat probleme. Pînă la urmă a decis să plece. Păcat.

A fost convins să fie timonier-șef al APSM de regretatul Tudor Scripcenco,secretarul general al Federației de Șah din Moldova, împreună cu un grup de inițiativă. S-a chitat exempalr de misiunea încredințată și astăzi cu ocazia frumosului jubileu îi sînt adresate numai cuvinte de laudă. Născut pe în 1950 la Grigorievca (Căușeni) a parcurs calea de la membru al secției sport și pregătire militaro-patriotică la Uniunea Leninistă a Komsomolului din Moldova pînă la Director general al al complexului hotelier SA ”Jolly Alon”.

Doctor în ştiinţe filosofice, inginer-economist.Este decorat cu ordinele ”Ştefan cel Mare”, ”Gloria muncii”, ”Ordinul Republicii”, alte distincții guvernamentale, dar și ale clerului.