• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Suedia, chemata in judecata la Curtea Europeana de Justitie, din cauza legislatiei pariurilor sportive

Suedia, chemata in judecata la Curtea Europeana de Justitie, din cauza legislatiei pariurilor sportive

There are no translations available.

Comisia Europeana a trimis joi in judecata statul membru UE Suedia la Curtea Europeana de Justitie, din cauza legilor care îincalca normele europene în domeniul pariurilor sportive.edia fusese atentionata in noiembrie 2013.

Suedia devine astfel prima tara membră a Uniunii Europene care este chemată în justiție pe tema jocurilor de noroc online.

Comisia Europeana a făcut o declarație conform căreia nu considera legal monopoluli din Suedia pe segmentul de jocuri de noroc.

"Suedia a fost chemata la CJEU pentru că a impus restricții în organizarea și promovarea jocurilor de noroc online, prin metode care contravin legilor europene", scrie intr-un comunicat Comisia Europeana.

În septembrie 2013, Curtea Europeana de Justie (CJEU) a emis o decizie preliminara (cea care precede impunerea schimbării legislatiei statelor membre UE care nu o respectă) legată de modul de desfașurare a activității caselor de pariuri si jocuri online licențiate in Uniunea Europeana. CJEU a clarificat la acea data aspecte foarte importante legate de pariurile online in tarile membre.

Noi avem niște probleme la tema în cauză, care au ajuns pînă în Parlament Legea adoptată blochează afaceriștii, pe cei cu miinile murdare .