• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Un sac de medalii cucerite de moldoveni la Mondialele de triatlon-forță

Un sac de medalii cucerite de moldoveni la Mondialele de triatlon-forță

There are no translations available.

70 de sportivi moldoveni au devenit premianți ai Campionatului Mondial la triatlon-forță, rezervat cadeților, juniorilor, tinerilor, seniorilor și veteranilor, încheiat ieri la Teatrul ”Ginta Latină” din Chișinău.

Unii dintre ei au obținut mai mult decît o medalie la probele din cadrul concursului și astfel numărul distincțiilor cucerite este mai mare: 62 de aur, 11 de argint și 7 de bronz (80). 7 dintre ele au fost obținute de reprezentantele sexului frumos. ”Este, indiscutabil, un mare succes. Pentru prima dată în istoria participării ne-am situat pe primul loc în clasamentul general pe echipe. Noi am demonstrat că triatlonul-forță se bucură de popularitate în Moldova, are o bază trainică de dezvoltare și la sigur ne vom afirma plenar și pe viitor la competițiile de pe arena internațională”, a declarat pentru agenție Boris Volosatîi, președintele federației naționale de profil.

Iată numele doar a cîtorva campioni: Valentina Bulgac (44 kg), Luminița Melniciuc (50,5 kg), Adran Prodan (52 kg), Iulian Croitoru (56 kg), Dorin Idricean (60 kg), Andrian Ungureanu (67,5 kg).

Pe locul doi în clasamentul general s-a situat selecționata Ucrainei, care a obținut 29 de medaliai. Locul trei a revenit reprezentativei Irlandei (14 distincții).

Rezultatele finale definitive vor fi anunțate peste două zile. Asta pentru că au fost luate 15 probe antidoping și ar putea fi unele schimbări.

Campionatul a reunit 185 de sportivi din 14 țări și s-a desfășurat în premieră în Moldova.Triatlonul-forță este practicat în Moldova al 15-lea an.