• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Artiom Pipa are deocamdată cea mai bună evoluție Mondialele de haltere

Artiom Pipa are deocamdată cea mai bună evoluție Mondialele de haltere

There are no translations available.

Halterofilul moldovean Artiom Pipa (77 kg) s-a situat ieri pe locul 8 printre 39 de concurenți la Campionatul Mondial, care se desfășoară la Almaty (Kazahstan).

El a ttalizat la cele două probe de concurs, smuls și aruncat, 337 kilograme (151 kg plus 186 kg).

Campion a devenit Daniel Godelli (Albania), care a fixat în suma celor două exerciții 369 kg 9171 kg plus 198 kg).

Rezultatul lui Artiom Pipa este cel mai bun pînă în prezent printre membrii lotului național.

Anterior Serghei Cechir (69 kg) a ratat evoluția sa. Ion Țărnă și Ghenadie Dudoglo, ambii la categoria de greutate pînă la 62 kilograme, s-a clasat pe locurile 9, respectiv, 18, iar Oleg Sîrghi (56 kg) s-a situat pe locul 14.

Din lotul național mai fac parte  Alexandru Dudoglo (85 kg), care va cocnura astăzi, Anatol Cîrîcu (94 kg), Andrian Zbîrnea (105 kg) și Natalia Prișcepa (75 kg).

Campionatul este concomitent primul turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). Va mai urma după asta încă o competiție, programată pentru 2015, și vor deveni cunoscuți toți posesorii foilor de acreditare la Olimpiadă. Ele vor fi oferite în funcție de locurile ocupate în clasamentul general pe echipe.

Cel mai bun halterofil moldovean pe moment este Anatol Cîrîcu, care-i campion european și medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra.