• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Ordinul ”Nume în știință Socrates” de la Oxford pentru dl Veaceslav Manolachi

Ordinul ”Nume în știință Socrates” de la Oxford pentru dl Veaceslav Manolachi

There are no translations available.

Rectorului Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) Veaceslav Manolachi i-a fost înmînat ordinul ”Nume în știință Socrates”.

Distincția i-a fost oferită la instituția ce o conduce de Tatiana Grebeniuk, reprezentanta Asambleii Europene de Business, care selectează participanții la acest concurs valoros. ”Am fost rugat în urmă cu aproximativ un an și jumătate să prezint o adnotare despre toate lucrările, monogarfiile editate de mine. Toamna curentă am fost invitat la Universitatea din Oxford (Marea Britanie) pentru a participa la festivitatea de premiere și de a primi ordinul. Nu am onorat invitația, deoarece am prezentat cu întîrziere documentele pentru deschiderea vizei în Marea Britanie. Oricum, ceremonia a fost frumoasă și aici, acasă, în colectivul USEFS”, a declarat laureatul.

”Distincția oferită este o mare onoare pentru mine. Ea mă obligă să muncesc și mai mult. Ea este, în opinia mea și o onoare pentru toată țara”, a mai adaugat rectorul USEFC.

Lui Veaceslav Manolachi (56 de ani) i-a fost acordat toamna curentă titlul Doctor Honoris Causa al Universității de Educație Fizică și Sport din Almaty (Kazahstan). Anterior el s-a învrednicit de acest titlu oferit de instituții de învățămînt superior din Ucraina, Belarus, România, Federația Rusă, Coreea de Sud. La ordinul ”Nume în știință Socrates” au pretins anul curent circa 200 de pretendenți. 10 dintre ei au intrat în posesia lui. Distincția înmînată lui Veacselav Manolachi constituie o premieră în istoria învățămîntului superior din țară. Mai pe scurt, dumnealui este un om care ne reprezintă onorabil pe arena internațională.