• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Mihail Sava, cel mai bun sportiv moldovean în 2014

Mihail Sava, cel mai bun sportiv moldovean în 2014

There are no translations available.

Ministerul Tineretului și Sportului l-a desemnat pe luptătorul de stil liber Mihail Sava (61 kg) cel mai bun performer moldovean în anul curent.

Laureatul a fost declarat de experți cel mai bun pentru medalia de bronz cucerită după o pauză de 11 ani la Campionatele Mondiale. ”Succesul său este extraordinar. L-am așteptat ani de zile și, în sfîrșit, a fost obținut. Pînă la el doar Petru Marta, Lukman Jabrailov, eu și Ghenadie Tulbea au reușit să urce în întreaga istorie a sportului moldovenesc pe podiumul de premiere la Mondiale”, a declarat mulțumit președintele Federației Moldovenești de Lupte, Victor Peicov.

Lista completă a celor mai buni zece sportivi ai anului va fi făcută publică astăzi, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”. Au șanse să fie încluși în ea Dumitru Stepanov, campion european la individual și printre cluburi la taekwondo, versiunea WTF, performanțe înregistrate în premieră, boxerii Veaceslav Gojan, Alexandru Rîșcan, care au devenit campioni pentru primă dată ai Uniunii Europene, Victor Ciobanu, medaliat cu argint la Europenele de lupte greco-romane, Nicolae Cebanu, Natalia Budu, medaliați la Campionatul European de lupte libere.

Mihail Sava este originar din Fundul Galbenei (Hîncești). Primul său antrenor este tatăl, Dumitru. El este absolvent al Liceului Internat-Republican cu Profil Sportiv, unde a fost pregătit în continuare de moșul Boris Sava, profesorii Nicolae Oriol și Nicolae Scurtu. La echipa națională a fost îndrumat de Ruslan Bodișteanu și Anatol Guidea.

În cadrul festivităţii de premiere vor fi omagiați toți premianții la Europene, Mondiale, cei mai buni antrenori.