• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Majoritatea au spus că Stepan Dimitrov este cel mai bun

Majoritatea au spus că Stepan Dimitrov este cel mai bun

There are no translations available.

Stepan Dimitrov, campion european la taekwondo, versiune olimpică, a fost desemnat ieri, la restaurantul LeogranD,  cel mai bun sportiv moldovean în 2014 în opinia Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM).

Alegerea lui a fost în contradicție cu opinia experților de la Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), care l-au considerat cel mai bun anul curent pe Mihail Sava, medaliat cu bronz la Mondialele de lupte libere. ”Am optat pentru Mihail Sava în baza unor criterii clare, bine argumentate”, a declarat Octavian Bucatari, șef de direcție la MTS. Un punct de vedere similar a sugerat în cadrul festivității rectorul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport Veaceslav Manolachi. ”Ar fi binevenită pe viitor construcția mai multor arene sportive moderne în Moldova, unde să fie găzduite și Campionate Europene, Mondiale, iar lumea să se convingă, să vadă care este diferența dintre Europene și Mondiale. Ea-i vizibilă pentru toți care au ochi să vadă”, a subliniat oficialul.

Mihail Sava s-a clasat pe locul doi în topul ziariștilor. Urmează, în ordine, Victor Ciobanu (greco-romane, argint la Europene), Artur Ioniță (fotbal, serie A, Hellas Verona, Italia), Radu Albot (tenis), Veaceslav Gojan (box), Serghei Cechir (haltere), Vladislav Arventi (taekwondo), Natalia Budu (lupte libere), Andrei Puțuntică (tenis de masă).

La secțiunea ”Tinere talente” a devenit cîștigător canotorul Serhyi Tarnovskui. Echipa anului a fost declarată selecționata Moldovei la tenis în Cupa Davis. Titlul cel mai bun antrenor a fost acordat duetului Ruslan Bodișteanu-Nicolae Oriol. Trofeul ”Personalitățile anului” a fost oferit unui grup de lideri ai sportului moldovenesc: Octavian Bodișteanu, Nicolae Juravschi, Veaceslav Manolachi, Tudor Casapu, Marina Tauber, Igor Iuzefovici, Pavel Cebanu, Victor Peicov, Vasile Revenco, Boris Volosatîi.

Veaceslav Manolachi, Vladimir Colesnicenco, care a dirijat timp de opt ani activitatea APSM, Cristina Vasilianov, secretarul general al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Eduard Ciobanu, președintele interimar al APSM, au oferit prime, cadouri, plachete, celor mai buni ziariști, sportivilor cu nevoi speciale, veteranilor. De ele s-au învrednicit și membrii selecționatei jurnaliștilor, care au cîștigat două turnee internaționale de fotbal. Primele anunțate de dl. Vladimir Colesnicenco în sumă de (10.000) de lei urmează să fie repartizate.

La festivitate au fost prezenți Mircea Snegur, primul președinte al țării, Leonid Bujor, consilierul premierului Iurie Leancă.