• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse CSC ”Dinamo” a făcut totalurile Spartachiadei structurilor de forță din țară

CSC ”Dinamo” a făcut totalurile Spartachiadei structurilor de forță din țară

There are no translations available.

Clubul Sportiv Central ”Dinamo” a făcut bilanțul Spartachiadei structurilor de forță din țară, desfășurată sub egida sa.

Primul loc a revenit selecționatei Ministerului Afacerilor Interne, care a avut o evoluție constantă la toate disciplinile din programul competițional, fiind premiantă la toate concursurile desfășurate. Victoria în clasamentul general s-a datorit, în mare măsură, și selecției loturilor participante. Pe locul doi s-a situat reprezentativa Serviciului Pază și Protecție de Stat. Locul trei a revenit echipei Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

”A fost o competiție care s-a desfășurat anul împrejur la șapte probe sportive: tir, sambo, volei, minifotbal, tenis de masă, minihaltere, volei. Pe parcurs, cum este și firesc, au fost multe emoții, dar grație unui arbitraj obiectiv, imparțial, am reușit să aplanăm toate micile conflicte apărute. A învins, pînă la urmă echipa cea mai puternică, selecționata cea mai bine pregătită”, a subliniat în mesajul de salut adresat formațiilor premiante Arcadie Bostan, șeful Clubului Sportiv Central ”Dinamo”.

”Noi intenționăm să extindem numărul echipelor participante, pentru a-i imprima Spartachiadei un plus de atractivitate. Ea ar putea fi pe viitor deschisă. Adică, ar putea evolua și diferite structuri importante din țară, în afară de cel de forță. Este o idee pe care am dori s-o transpunem în fapt”, a remarcat Tudor Stratan, șeful secției sport profesionist la clubul ”Dinamo”.

La recenta ediție au mai participat selecționatele Serviciului Informații și Securitate, Centrului Național Anticorupție.

CSC ”Dinamo” i-a nominalizat și pe cei mai buni sportivi, antrenori în anul 2014. Performerii care au avut cele mai bune evoluții sînt: Vasile Belous (box), Alexandra Mîrca și Dan Olaru, ambii arcași,  halterofilul Iurie Bulat și Tatiana Osoianu (judo).

”Toți sportivii încadrați în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne sînt dinamoviști. În acest context mă refer la pugiliștii Veaceslav Gojan, Dumitru Galogoț, Alexei

Zavatin. Eu sper mult că în 2015 cneva dintre ei va obține biletul olimpic de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Pentru aceasta, însă, este nevoie să participăm cu succes la Campionatul European și Mondiale. În plus, mai avem o competiție prestigioasă – Jocuriel Olimpice Europene”, a remarcat antrenorul Petru Caduc, colonel de poliție, care a fost desemnat unul dintre cei mai buni tehnicieni dinamoviști în 2014. De asemenea, au devenit laureați la această secțiune Mihail Vdovicenco (judo), Gheorghe Guțu (haltere), Irina Cecanova (tir cu arcul).