• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Un moldovean antrenează selecționata României la lupte libere

Un moldovean antrenează selecționata României la lupte libere

There are no translations available.

Moldoveanul Anatol Guidea (38 de ani), multiplu premiant al Campionatelor Europene și Mondiale, participant la două ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, antrenează cu începere de la finele anului trecut lotul național de lupte libere al României.

”Am semnat un contract cu Federația Română de Lupte, condusă de dl. Răzvan Pîrcalabu, fost luptător, actualmente om de afaceri. Mă cunosc cu dumnealui încă pe cînd activa pe salteaua de concurs. Acordul este valabil pînă la finele Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). Am prezentat înainte de a semna contractul un program de activitate desfășurat, amplu, pe 65 de pagini, planuri macro, micro, pe perioade de timp, testări, analize... Am determinat prioritățile. Am selectat candidații în lotul național. Am organizat deja și un prim cantonament la București la finele anului trecut. Următorul va avea loc la puțin timp după încheierea superbundesligii Germaniei din anul curent unde mai particip ca sportiv, iar echipa mea, SV Weingarten s-a calificat în play-off și luptă pentru medaliile campionatului”, a declarat  Anatol Guidea.

”Am alcătuit planuri de pregătire, în temei, pentru toți membrii lotului României. Acum vreau să pun la punct programul de asigurare tehnică video a pregătirilor. Îmi doresc o analiză detaliată a evoluției fiecărui component după orice turneu. Am să solicit și comentariile personale ale luptătorilor, modul cum văd ei pregătirile către Olimpiadă. Doresc să-i învăț să gîndească mai mult, să nu se bazeze doar pe reflexe, automatisme”, a mai adaugat fostul antrenor secund al reprezentativei Moldovei pînă în 2015, care a obținut în premieră anul trecut patru medalii la Europene și Mondiale.

Anatol Guidea este cel mai longeviv luptător moldovean de stil liber în actualitate. El este originar din Vărzărești (Nisporeni), a absolvit Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv. Este vicecampion mondial de cadeți (Duisburg, 1993), ocupant al locului patru la Europenele de juniori (Witen, 1994), vicecampion european de tineret (1997, Istanbul).

Din 2000 a reprezentat Bulgaria pe arena internațională, deoarec Ministrul Tineretului și Sportului nu i-a mai acordat bursă. Este campion european de seniori (2003, Riga), medaliat cu bronz la Europenele de la Moscova (2006), vicecampion mondial (Baku, 2007), bronz la Europenele din Finlanda (Tampere, 2008). Triplu campion al bundesligii Germaniei cu cluburile Luchenvalde, Aalen, SV Weingarten. A mai evoluat în 14 finale ale bundesligii. La Aalen nu a suferit nicio o înfrîngere timp de trei ani consecutiv. În campionatul Germaniei a susținut circa 150 de meciuri și a cedat doar în aproximativ zece dintre ele.