• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Serena Williams a cîştigat Australian Open

Serena Williams a cîştigat Australian Open

There are no translations available.

Jucătoarea americană Serena Williams, numărul 1 WTA, a învins-o pe sportiva rusă Maria Şarapova, locul 2 mondial, scor 6-3, 7-6 (7/5), şi a câştigat Australian Open pentru a şasea oară, după ce s-a impus şi la ediţiile din 2003, 2005, 2007, 2009 şi 2010.

Meciul a durat 111 minute.

Williams şi Şarapova au mai fost adversare de 18 ori, iar jucătoarea americană cîştigase 16 din aceste confruntări. Şarapova s-a impus în faţa lui Williams doar de două ori, în 2004.

Serena Williams, în vîrstă de 33 de ani, a cîştigat al 19-lea titlu de Grand Slam şi le-a depăşit pe compatrioatele sale Martina Navratilova şi Chris Evert. Recordul de titluri de Grand Slam în era Open este deţinut de germanca Steffi Graf (22).

Serena Williams: Nu renunţaţi niciodată dacă vreţi să realizaţi ceva

Jucătoarea Serena Williams, locul 1 WTA, a declarat, sîmbătă, după ce a cîştigat turneul Australian Open, că este extrem de onorată că a jucat în finală cu Maria Şarapova şi i-a sfătuit pe cei care vor să realizeze ceva în viaţă să nu renunţe niciodată, informează wtatennis.com.

"Trebuie să o felicit pe Maria. A jucat minunat. A jucat foarte bine şi ne-a oferit o finală mare, nu doar pentru public, ci pentru tenisul feminin şi toţi sponsorii care ne susţin. Sînt onorată că am jucat împotriva ta în finală", a spus Williams pe teren, adresîndu-i-se pe final Mariei Şarapova.

"Nu am fost cea mai bogată cînd am crescut, dar aveam o familie bogată sufleteşte şi eram susţinută... Să fiu aici, cu 19 titluri de Grand Slam, este ceva ce nu credeam că se va întîmpla. Intram pe teren doar cu o minge, o rachetă şi o speranţă. Era tot ce aveam. Aşa că nu renunţaţi niciodată voi cei care vreţi să realizaţi ceva sau să deveniţi cineva. Nu se ştie niciodată ce se întîmplă sau pe cine poţi inspira. Sînt extrem de onorată", a mai spus Serena Williams.

Şarapova: O felicit pe Serena, este o onoare să joc împotriva ei

Sportiva rusă Maria Şarapova a declarat, sîmbătă, după ce a pierdut finala turneului Australian Open, că o felicită pe Serena Williams pentru cîştigarea trofeului şi a subliniat că este o onoare să evolueze împotriva celei mai bune jucătoare din lume, informează wtatennis.com.

"În primul rînd vreau să o felicit pe Serena pentru că a scris istorie şi a jucat unul din cele mai bune meciuri ale sale. Este o onoare să joc împotriva ei. Nu am învins-o de mult timp, dar îmi place de fiecare dată cînd intru pe teren ca să joc cu ea pentru că este cea mai bună şi ca jucătoare de tenis vrei să evoluezi împotriva celei mai bune. Felicitări pentru această performanţă. Au fost două săptămîni lungi pentru mine. Aproape am fost eliminată în turul doi şi mi-am oferit a doua şansă în acest turneu. Nu a fost suficient astăzi, dar îmi place mult aici", a spus Şarapova.