• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Turneul ”Invită Nicolae Oriol” s-a desfășurat a 12-ea oară

Turneul ”Invită Nicolae Oriol” s-a desfășurat a 12-ea oară

There are no translations available.

Foștii elevi ai antrenorului emerit Nicolae Oriol au asigurat fondul de premiere al turneului internațional de cadeți și tineret la lupte libere ”Invită Nicolae Oriol”, încheiat ieri la sala polivalentă a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Toți cei 12 cîștigători au primit cîte 100 euro, diplome, cadouri. Patru dintre ei  s-au învrednicit și de trofee speciale.  Ionuț Erhan a primit cupa ”Voina de a învinge”. Marina Ulinici  a intrat în posesia trofeului ”Cea mai bună luptătoare”. Stelian Tonu a fost premiat cu cupa ”Cea mai bună tehnică demonstrată”, iar  lui Ion Aramă i-a fost oferită cupa ”Simpatia publicului”.

”Eu mă mîndresc cu voi, cu performanțele înregistrate. Nu toți dintre voi au devenit campioni, pentru că pentru aceasta trebuie să fii înzestrat cu foarte multe calități. Dar, tuturor m-am străduit să vă altoiesc omenia, capacitatea de a sări în ajutor atunci cînd situația o cere”, a remarcat în alocuțiunea rostită Nicolae Oriol la închiderea competiției.

Printre elevii săi figurează Boris Sava, campion al Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică, Ghenadie Tulbea, dublu campion european, Ruslan Bodișteanu, campion mondial de cadeți și tineret, Anatol Guidea, campion european, Octavian Bodișteanu, actualul ministru în exercițiu al Ministerului Tineretului, maestru al sportului, care a fost prezent la inaugurarea turneului.

Turneul s-a desfășurat a 12-ea oară. El se dispută tradițional în ajunul zilei de naștere a protagonistului. Mîne Nicolae Oriol, vice-campion al Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică, va împlini 68 de ani. Cu începere din 1974 și pînă în prezent el activează la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Anul trecut i-a fost acordat Premiul de Stat în domeniul sportului.