• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Ion Vînaga a fost ales președinte al Federației Moldovenești de Judo

Ion Vînaga a fost ales președinte al Federației Moldovenești de Judo

There are no translations available.

Ion Vînaga a fost ales președinte al Federației Moldovenești de Judo (FMFJ) la adunarea generală ordinară de dare de seamă, care s-a desfășurat la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS).

Candidatura sa a fost sprijinită de 34 din cei 37 membri cu drept de vot. Ea a fost propusă de rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi, care a fost liderul federației timp de 14 ani, iar la adunare și-a prezentat demisia din post. ”Plec din motive de serviciu și sănătate. Însă, eu am să fiu mereu alături de voi, de federație și am să contribui în continuare la rezolvarea operativă a tuturor problemelor ce vor apărea”, a spus el.

În perioada aflării lui în funcție au fost obținute 10 medalii la Campionatele Europene și Mondiale de seniori, 7 distincții la Europenele de tineret, 11 medalii la Europenele de cadeți, juniori și Jocurile Olimpice de Tineret.

”Mă voi strădui să ajut în continuare federația. Am să fac acest lucru din plăcere, pentru că am practicat în adolescență acest gen de sport spectaculos, combativ. Statul nu este în stare să rezolve în prezent toate problemele sportului de performanță. Este necesar să fie finanțat și din mijloace extrabugetare”, a declarat noul președinte al federației, care anul trecut a fost sponsorul ei principal.

Ion Vînaga (32 de ani) este originar din Cărpineni (Hîncești). El este om de afaceri, președinte al companiei V.V. Alianse. Veaceslav Manolachi  a fost ales vicepreședinte al FMJ.