• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Maestrul internațional Ruslan Soltanici a făcut unele dezvăluiri

Maestrul internațional Ruslan Soltanici a făcut unele dezvăluiri

There are no translations available.

Maestrul internațional la șah Ruslan Soltanici, care a cîștigat în week end memorialul ”Veaceslav Cebanenco”, a făcut public obiectivul principal pentru anul curent.

”Scopul principal este să am o evoluție bună la Campionatul European individual din anul curent. Am obținut dreptul să particip după ce am devenit recent campion național.  De asemenea, doresc ca și elevii mei să aibă prestații meritorii la turneele unde au fost invitați să participe”, a spus el.

Fiind întrebat la cine dintre ei se referă, în primul rînd, a indicat cinci juniori: Oleg Gorbanovschi, Egor Procop, Valentina Verbina. Toți sînt campion naționali la categoriile lor de vîrstă.

În ceea ce privește victoria repurtată la recenta ediție a memorialului ”Veaceslav Cebanenco” a subliniat că cea mai dificilă partidă a disputat-o în ultma rundă. ” Am jucat cu maestrul internațional Serghei Vedmediuc. Am avut piesele negre. Pentru a cîștiga turneul urma să fac remiză. Partenerul de joc trebuia să învingă pentru a  se clasa pe primul loc. Am obținut egalitatea dorită”, a notat șahistul.

Ruslan Soltanici a obținut în premieră anul curent titlul de campion național, devenind de asemenea pentru prima dată și cîștigător al memorialului ”Veaceslav Cebanenco. Coeficientul său ELO este egal cu 2368 puncte. A participat pînă în prezent la 14 ediții ale campionatelor naționale. La trei dintre ele (2002, 2006, 2013) a devenit premiant.