• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Șahiștii veterani s-au situat pe un onorabil loc 6 la Mondiale

Șahiștii veterani s-au situat pe un onorabil loc 6 la Mondiale

There are no translations available.

Selecționata Moldovei la șah, categoria de vîrstă plus 65 de ani,  s-a clasat ieri pe locul 6 la Campionatul Mondial de la Dresden (Germania) în disputa cu 42 de competitoare.

Din componența ei fac parte marele maestru internațional Victor Gîrlea din Rezina, maestrul internațional Boris Nevidnicii, multiplu campion național, Victor Romcovici, maestru FIDE, Victor Socolov și Albert Scovitin, toți din Chișinău.

Pe primul loc în clasament s-a situat reprezentativa Rusiei, care  a acumulat 30 de puncte. Ea a fost urmată pe podium, în ordine, de echipele Kaissa Germania și Germania, care au totalizat ambele cîte 22,5 puncte.

Echipa Moldovei a adunat 21 de puncte în cele 9 meciuri disputate. Iată scorurile înregistrate de membrii ei în aceste partide: Boris Nevednicii (5,5-4,5), Victor Romcovici (6-3), Albert Scovitin (5-4), Victor Gîrlea (3-3), Victor Socolov (1,5-1,5).

Reprezentativa Moldovei a fost poziționată la startul campionatului, conform coeficientului  mediu ELO, pe la mijlocul clasamentului. Saltul în top este, deci, sensibil, impunător.