• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse A fost extrem de dificil să se depășească

A fost extrem de dificil să se depășească

There are no translations available.

Șahiștii moldoveni au ratat la Campionatul European, care s-a încheiat ieri la Ierusalim (Israel), calificarea la Mondiale.

Nimeni din cei patru membri ai lotului național n-au reușit să se claseze în primii 23, fapt ce le-ar permis promovarea. Dumitru Svetușchin a acumulat 6,5 puncte din 11 posibile și s-a clasat pe locul 46. Viorel Iordăchescu a totalizat același punctaj și s-a situat pe locul 71. Valeriu Iovcov a adunat 5,5 puncte și a încheiat turneul pe locul 121, iar Ruslan Soltanici cu același număr de puncte a fost poziționat pe treapta cu numărul 130.

Titlul de campion l-a cucerit Evghenii Najer (Rusia) cu un total de 8,5 puncte. El a fost remunerat cu 16 mii de euro. Prime le-au fost oferite și primilor 23 clasați. Fondul de premiere al campionatului a fost egal cu 100 mii de euro.

La campionat au participat 250 de jucători din 33 de țări. Circa jumătate dintre ei sînt mari maeștri internaționali. Cu excepția lui Viorel Iordăchescu ceilalți trei membri ai echipei moldovene și-au îmbunătățit coeficienții ELO după aceste Europene. Parcă e bine, într-un fel, dar normal speram la mai mult.