• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Antrenorul lotului național de lupte libere a rămas satisfăcut de evoluțiile elevilor săi

Antrenorul lotului național de lupte libere a rămas satisfăcut de evoluțiile elevilor săi

There are no translations available.

Antrenorul lotului național de lupte libere Ruslan Bodișteanu a declarat astăzi că a rămas satisfăcut de evoluțiile elevilor săi la trei turnee internaționale, desfășurate în week end la Minsk (Belarus), Sofia (Bulgaria) și Iakutsk (Rusia).

”Membrii lotului național se află în pregătiri de principalul eveniment al anului, prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene  de la Baku (Azerbaidjan), care vor avea loc la vară. Am evoluat reușit la turneul ”Aleksandr Medevidi” de la Minsk, iar echipa de tineret a concurat foarte bine la memorialele ”Petko Sirkov și Ivan Iliev” de la Sofia și ”Roman Dmitriev” din Iakutsk. Dacă vom fi susținuți financiar în continuare, atunci, sper, că la Baku vom avea motive de bucurie”, a declarat tehnicianul.

”Turneul de la Minsk a adunat 30 de luptători la categoria mea. A fost foarte competitiv și util în perspectiva pregătirilor de Olimpiadă”, a subliniat Nicolae Ceban (97 kg, foto), premiant la Europene, care s-a clasat pe locul cinci la competiția din capitala belarusă.

Maxim Perpelița (65 kg) a ocupat primul la turneul din Sofia. Igor Chichioi (57 kg) și Toma Vascan (70 kg) s-a situat pe locurile doi, iar  Alexandru Petcov (57 kg), Nicolae Chiriacov (70 kg) și Dumitru Ceacusta (97 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Octavian Stăvilă (84 kg) a ocupat locul trei la concursul din Iakutsk.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care-i dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS. Actulamente activează profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.