• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse ”Academicienii” au devenit campioni ai MAI la sambo

”Academicienii” au devenit campioni ai MAI la sambo

There are no translations available.

Selecționata Academiei ”Ștefan cel Mare” a cucerit, la sala de sporturi Olimpia, titlul de campioană a Spartachiadei Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la sambo, prima grupă valorică.

Ea a obținut titlul la egalitate de puncte – 15 – cu reprezentativa Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger”. Soarta titlului s-a decis în ultimul meci disputat de ”supergreii” Vasile Verhovețchi de la Academie și Ghenadie Flocea de la BPDS ”Fulger”. A învins Vasile Verhovețchi și a înclinat astfel la limită balanța victoriei  în favoarea echipei ”academicienilor”. ”Sînt nespus de bucuroasă pentru că am obținut titlul de campioană după o pauză de 12 ani”, a declarat pentru mass-media antrenoarea echipei Academiei Veronica Tataru, campioană europeană și mondială la sambo.

Pe locul trei s-a situat formația Departamentului Trupelor de Carabinieri.

În cea de-a doua grupă valorică premiante au devenit, în ordine, selecționatele Inspectoratelor de Poliție din municipiul Bălți,  Ciocana și Botanica.

În grupa raioanelor campioană a devenit reprezentativa Inspectoratului de Poliție din Tighina. Pe podiumul de premiiere au mai urcat, în ordine, echipele Inspectoratelor de Poliție din Ialoveni și Strășeni.

La turneu a fost prezent viceministrul MAI dl.Ion Țurcan. ”Am practicat luptele în tinerețe. M-au fost și sînt de folos în activitatea ce o desfășor. Sper să vă convingeți și voi de acest adevăr indiscutabil”, a declarat dumnealui în fața celor prezenți, demonstrînd apoi, spre marea uimire a celor prezenți,  o ”sfoară” perfectă, chiar dacă a fost îmbrăcat conform protocolului, iar apoi a executat cu un participant și cîteva procedee tehnice în viteză, la modul cel mai serios.

”Sambo este un gen de sport bărbătesc, foarte necesar serviciului nostru”, a subliniat în alocuțiunea rostită Arcadie Bostan, șeful Clubului Sportiv Central ”Dinamo” sub egida căruia se desfășoară Spartachiada.

Sambo a fost prima probă din programul competțional. Urmează concursurile la minihaltere, volei, cros, minifotbal, pentatlonul de serviciu și tir.