• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Andrei Golban este noul președinte al Federației de Judo

Andrei Golban este noul președinte al Federației de Judo

There are no translations available.

Andrei Golban a fost ales ieri președinte al Federației de Judo din Republica Moldova la Adunarea Extraordinară desfășurată la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS).

El a devenit liderul federației în urma demisiei omului de afaceri Ion Vînaga, care și-a prezentat demisia după trei luni de aflare în post. ”Voi face tot posibilul să impulsionez dezvoltarea judoului în țară. Am avut mereu premianți la Europene și Mondiale. Unul dintre scopurile mele este să fie și mai mulți medaliați la aceste turnee de anvergură. Pentru aceasta, însă, este necesar să dăm un nou imbold de dezvoltare probei. În acest context voi stabili relații strînse de colaborare cu Uniunea Europeană de Judo, Federația Internațională”, a spus noul președinte.

Rectorul USEFS Veaceslav Manolachi a fost ales președinte onorific al federației. ”Sînt sigur că o să avem o conclucrare rodnică și judoul moldovenesc va înregistra performanțe de care vom fi mîndri toți”, a spus oficialul.

Andrei Golban (40 de ani) este originar din Chișcăreni (Sîngerei). A absolvit Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. A participat la Olimpiada de la Atlanta (1996, SUA), unde s-a clasat pe locul nouă la categoria de greutate pînă la 73 de kilograme. În 1998 a devenit vicecampion european la Oviedo (Spania).