• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Fostul jucător australian de tenis Bob Hewitt a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală

Fostul jucător australian de tenis Bob Hewitt a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală

There are no translations available.

Fostul jucător australian Bob Hewitt a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală asupra a trei femei, în perioada în care era antrenor, în anii '80-'90, informează Associated Press.

Mai multe femei au depus mărturie în procesul care a început în luna februarie la un tribunal din Johannesburg, iar judecătorul Bert Bam l-a găsit vinovat pe Hewitt pentru două acuzaţii de viol şi una de agresiune sexuală.

În 2010, Bob Hewitt, în vîrstă de 75 de ani, a fost suspendat din "Hall of Fame-ul" tenisului, din cauza acuzaţiilor de abuz sexual asupra unor tinere pe care le-a antrenat.

În urma anchetei efectuate de un avocat la cererea "Hall of Fame", instituţia a decis să retragă placheta fostului campion de dublu, cîştigător a 15 titluri de Grand Slam la masculin şi la mixt, între anii 1960 şi 1970, şi să şteargă toate referinţele cu numele său.

Bob Hewitt este născut în Australia, dar are şi cetăţenia statului Africa de Sud, ţară în care locuieşte şi în care este cercetat pentru faptele sale.