• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse O fetiţă de doi ani a doborît recordul la proba de tir cu arcul

O fetiţă de doi ani a doborît recordul la proba de tir cu arcul

There are no translations available.

O copilă din India a doborît un record la doar doi ani. Cherukuri Dolly Shivani a devenit cea mai tînără sportivă care a obţinut 388 de puncte la proba de tir cu arcul. Pentru această performanţă, Cheruki a fost inclusă în Cartea Recordurilor.

Cherukuri Dolly Shivani va împlini trei ani în data de 2 aprilie, însă chiar şi la o vîrstă atît de fragedă a reuşit să impresioneze lumea sportului. Ea a obţinut 388 de puncte, după 36 de încercări de la distanţa de cinci şi şapte metri. Astfel copila a intrat în Cartea Recordurilor Indiei la categoria celor mai tineri arcaşi care totalizează peste două sute de puncte.

"Ea a însumat cele mai multe puncte din 36 de trageri de la şapte metri la ţinta de 122 de centimetri şi la distanţa de cinci metri la ţinta de 80 de centimetri. Acesta este un nou record al Asiei, dar şi recordul Indiei", a spus delegatul din partea Cărţii Recordurilor Indiei, Bishwaroop Roy Chowdhary.

Cherukuri Dolly Shivani este sora mai mică a fostului cîştigător a mai multor turnee internaţionale de tir cu arcul Cherukuri Lenin. Tatăl copilei consideră că talentul fiicii sale a fost moştenit de la fratele ei mai mare. Acesta a decedat în 2010 într-un accident rutier.