• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Premieră în luptele greco-romane moldovenești

Premieră în luptele greco-romane moldovenești

There are no translations available.

Victor Ciobanu (53 kg) și Daniel Cataraga (71 kg) au devenit în week end, la Walbrzsz (Polonia), în premieră în istoria luptelor moldovenești greco-romane, campioni europeni Under-23.

Victor Ciobanu a cîştigat aurul în ultimele secunde ale finalei, după un procedeu spectaculos, numit de experți ”veverița zburătoare”. Asta după ce cu 10 zece secunde înainte de sfîrşitul meciului era condus cu scorul 3-2 de rusul Zaur Kobalev. Scor final, 5-3.

Și coechipierul Daiel Cataraga a fost condus în finală cu 2-0 de  suedezul Daniel Soini, însă a avut o reveriment spectaculos, învingînd cu scorul 10-2.

Luptătorii moldoveni de stil liber Mihai Eșanu (61 kg) și Alexandru Codreanu (70 kg) au obținut anterior medaliile de bronz la Europene.

Cel mai bun luptător moldovean de stil greco-roman este Serghei Mureico, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta (SUA, 1996).

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care-i dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS.

Ambii sunt în prezent profesori la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.