• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Cîştigătorii turneului de la Roland Garros vor fi remunerați cu premii mai mari

Cîştigătorii turneului de la Roland Garros vor fi remunerați cu premii mai mari

There are no translations available.

Veşti bune pentru tenismenii care vor participa în acest an la Roland Garros. Fondul de premiere s-a mărit cu 12 la sută, iar cîştigătorii vor primi cu 150 mii de euro mai mult.

Cîștigătorii din 2015 ai celui de-a doilea turneu de Mare Şlem al anului, Roland Garros, atît la feminin, cît și la masculin, vor primi cîte 1,8 milioane euro, cu 150 mii de euro mai mult decît au încasat anul trecut Rafael Nadal și, respectiv, Maria Șarapova.

Finaliștii vor primi cîte un cec de 900 mii euro, cu 75 mii de euro mai mult decît au câștigat anul trecut Novak Djokovic și, respectiv, Simona Halep.

Premiile pentru jucătorii eliminați în tururile 2, 3 și optimi au crescut cu 20 la sută. Au fost mărite și premiile pentru proba de dublu. Perechea cîștigătoare va primi 450 mii euro, cu 50.000 mai mult ca în 2014, iar finaliștii vor pleca acasă cu 225 mii euro.

În total, turneul de la Roland Garros va avea un fond de premiere de 28 milioane euro, cu 3 milioane mai mult decît în 2014. Astfel, premiile au crescut cu 12 la sută în comparaţie cu anul trecut.

Cel de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului va avea loc în perioada 24 mai - 7 iunie, la Paris.