• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Preşedintele organizaţiei SportAccord a atacat Comitetul Internațional Olimpic

Preşedintele organizaţiei SportAccord a atacat Comitetul Internațional Olimpic

There are no translations available.

Preşedintele organizaţiei SportAccord, românul Marius Vizer, vrea reforme reale în lumea sportului și mai ales la nivelul Comitetului Internațional Olimpic. Mai mult decît atît, acesta a atacat Comitetul Olimpic pe care l-a numit unul expirat, nedrept și netransparent.

SportAccord este o organizaţie mondială care reuneşte toate federaţiile internaţionale, atît cele olimpice cît şi neolimpice. Recent, preşedintele acestei structuri, românul Marius Vizer, a fost reales la cîrma SportAccord.

În primul său discurs în faţa Adunării Generale, Vizer a criticat Comitetul Olimpic şi a cerut forului internaţional să dea o mai mare importanță federațiilor internaționale, care stau la baza Olimpiadelor.

"Întotdeauna încerc să dezvolt o colaborare constructivă cu CIO, dar şi cu preşedintele Bach. O colaborare bazată pe respectul mişcării olimpice, membrii săi şi valorile în care cred. Din păcate, această colaborare nu devine niciodată realitate. Am făcut mai multe propuneri în favoarea Federaţiilor Internaţionale şi a SportAccord, dar niciodată nu am primit un răspuns pozitiv", s-a exprimat Marius Vizer.

Vizer a solicitat mai multe venituri direcționate de CIO către sportivi, mai ales către cei aflați în suferință, și renunțarea la festivitățile pompoase în care se cheltuie sute de milioane de dolari.

"Jocurile Olimpice inspiră lumea, motivează atleţii şi generează speranţă, dar şi venituri. Acest lucru trebuie protejat, pentru că este un brand produs de Federaţiile Internaţionale şi comercializat cu succes de CIO, ca mai apoi să fie consumat de comunitatea internaţională. Pe de altă parte, sistemul CIO este unul expirat", a spus Vizer.

"Eu cer opinii diferite. Pentru a aduce diverse proiecte pe masa discuţiilor. Doar aşa putem progresa. Prin efort comun şi unitate", a conchis preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach.

Totodată, Marius Vizer, care este şi președintele Federației Internaționale de judo, a cerut recunoașterea activității ministerelor de sport în dezvoltarea și gestionarea acestui fenomen, precum și o mai mare influență a federațiilor internaționale în deciziile din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Sursă – PublikaTV