• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Maratonul care a adunat peste 10 mii de participanți, dar a creat ambuteiaje, probleme

Maratonul care a adunat peste 10 mii de participanți, dar a creat ambuteiaje, probleme

There are no translations available.

Maratonul internațional de la Chișinău, care a avut loc duminică pe străzile capitalei, a reunit mii de participanți din zece țări.

Cîștigătorul lui pe distanța clasică de 42 kilometri și 195 de metri a  devenit dinamovistul Vitalie Gheorghiță de la Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare” a Ministerului de Interne și Valentina Delion din Ungheni, fostă membră a lotului național olimpic.

La semimaraton (21 km) primii la finiș au sosit Nicolae Gorbușco, membru al Clubului Sportiv Central ”Dinamo” și Olesea Smovjenko (Ucraina).

Roman Prodius, primul sportiv moldovean calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Barzilia, 2016), a sosit primul la cursa de 10 kilometri. Natalia Cerchez, participantă la Olimpiada de la Londra (2012), a învins în concursul feminin pe această distanță.

Ministrul Tineretului și Sportlui, Serghei Afanasenco a subliniat în alocuțiunea rostită la deschiderea competiției importanța evenimentului. ”Este un concurs care va căpăta amploare pe viitor. Voi ați învins lenea, indiferența. Toți sînteți cîștigători”, a spus el.

La maraton a participat și Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chișinău.

Participanții au fost cronometrați cu utilajul firmei germane Race Result care deservește peste 3 mii de concursuri internaționale anula.

Un maraton internațional s-a desfășurat ultima dată la Chișinău în 1986.