• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse Campionii Spartachiadei MAI la pentatlonul de serviciu

Campionii Spartachiadei MAI la pentatlonul de serviciu

There are no translations available.

Premianții Spartachiadei Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la pentatlonul de serviciu la individual și concursul pe echipe au fost desemnați la finele săptămînii la stadionul ”Dinamo”.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere, grupa valorică superioară, s-a clasat participantul Jocurilor Olimpice de la Beijing Victor Covalenco, angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE). El a totalizat pa probele de tir, natație, săritura în lungime, greutate și alergări pe distanța de 3 mii de metri 4757 puncte.

Învingător în cea de-a două grupă valorică a devenit Serghei Luca de la Inspectoratul de Poliție Ciocana, care a totalizat 3632 puncte. Campion în cea de-a treia serie valorică a devenit Alexei Cravcenco (3324 puncte) de la Inspectoratul de Poliție Bender.

În clasamentul pe echipe, prima grupă, titlul de campioană a revenit selecționatei Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”, care a adunat 12.174 puncte. ”Dedicăm victoria obținută aniversării a 25-ea a Academiei, care va fi marcată anul curent”, a declarat pentru agenție Eduard Pui, responsabil de sport la această instituție. Învingătoarea a fost urmată pe podium de reprezentativele de la SPCSE și BPDS ”Fulger”.

În grupa a doua învingătoare a devenit a doilea an consecutiv reprezentativa sectorului Ciocana. ”Timp liber nu prea avem pentru antrenamente, dar facem tot posibilul ca să frecventăm cu maximă regularitate bazinul de înot, poligonul de trageri”, s-a confesat Dumitru Bobeica, responsabil de sport în diviziunea respectivă. Campioana a fost urmată în clasament de loturile Inspectoratului din Bălți și Direcției de Poliție din Chișinău.

În grupa a trei valorică pe primul loc s-a clasat echipa din Bender, care a fost urmată de formațiile din Edineț și Florești.

La startul concursului de tir a fost prezent și ministrul Afacerilor Interne Oleg Balan, care după festivitatea de deschideri a ținut să-și verifice abilitatea la trageri în țintă într-o competiție nedeclarată cu șeful Clubului Sportiv Central ”Dinamo”, Arcadie Bostan.