• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse APSM va marca Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv într-un decor festiv

APSM va marca Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv într-un decor festiv

There are no translations available.

Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) va marca mîne, într-un decor festiv, la un restaurant din cartierul Rîșcani, Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv, relatează MOLDPRES.

Unul dintre punctele-cheie ale manifestării va fi bilanțul ediției jubiliare (a 15-ea) a Olimpiadei APSM. Ea a inclus concursuri la 11 probe: bowling, biliard, tir, tenis de masă, baschet, badminton, șah, joc de dame, tenis, fotbal și natație. Cele mai multe locuri premiante (4) le-a obținut reporterul Agenției MOLDPRES Ion Robu. Urmează în acest top Dumitru Plămădeală (3) de la site-ul sport-express.hd.ru.

Reporterul Efim Ignat de la Moldova 1 a devenit campion la bowling, stabilind și două noi recorduri. Un alt record înregistrat de Ivan Capsamun (site-ul sporter.md)  – jonglarea balonului cu capul, picioarele, pieptul (256 ori) – va rămînea nedoborît, deoarece exercițiul a fost înlocuit anul curent cu lovituri de departajare la poartă de la punctul de pedeapsă. Cea mai veche performanță din istoria Olimpiadei – trei titluri de cîștigător – a fost fixată la prima ediție, în anul 2000, fiind încă neegalată.

Mîne se va desfășura, în debutul reuniunii,  darea de seamă și alegeri a APSM.

Ziua Internațională a Jurnalsitului Sportiv se sărbătoreșete astăzi, fiind aleasă în 1995, de către Asociaţia Internaţională a Presei Sportive (AIPS) pentru a celebra anual crearea, la 2 iulie 1924, în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, a AIPS în componența căreia figurează în prezent peste 150 de țări.